طرح های کاربردی/ حل معضل:
با مصرف فزاينده هيدروژن در واحدهاي تصفيه هيدروژني و هيدروكراكينگ خوراك هاي سنگين در پالايشگاهها ي نفت، توليد هيدروژن اهميت روزافزون يافته است. واكنش شيفت گاز –آب به عنوان يك مرحله از توليد هيدروژن با استفاده از متان و بخار آب محسوب مي شود و به نوبه خود باعث توليد اضافي هيدروژن نيز مي شود.
مگا پروژه:
اين كاتاليست در توليد هيدروژن مورد نياز فرآيندهاي پالايش نفت در پالايشگاهها، بكار مي رود. مصرف انواع مختلف اين كاتاليست در مجموع بالغ بر 420 تن در سال است كه با استفاده از اين دانش ميتوان عمده نياز كشور را مرتفع نمود.
بومی سازی:
پژوهشگاه صنعت نفت با تهيه مدارك مورد نياز فني و مهندسي جهت فرايند ساخت اين كاتاليست در واقع دانش فني ساخت كاتاليست شيفت گاز- آب در دماي پايين را در مقياس 300 تن در سال بومي سازي نموده است.
جلوگیری از خروج ارز:
با بومي سازي ساخت كاتاليست شيفت گاز- آب در دماي پايين از خروج ارز جلوگيري خواهد شد و به اين ترتيب وابستگي به خارج از كشور در اين زمينه رفع خواهد شد.
تجاری سازی:
بررسي امكانسنجي تجربي ساخت كاتاليست فرايند شيفت گاز -آب در دماي پايين نشان داد كه كاتاليست اين فرايند را ميتوان با روش هم رسوبي ساخت. بديهي است كه با دانش فني به دست آمده ميتوان نسبت به تجاري سازي اين كاتاليست اقدام كرد.
توجیه اقتصادی:
كاتاليست هاي شيفت گاز- آب در دماي پايين كه در شركت هاي پالايش نفت و مجتمع هاي پتروشيمي كشور مصرف مي شوند از خارج كشور خريداري مي شوند.
نظر کارفرما:
دانش فني ساخت كاتاليست شيفت گاز- آب در دماي پايين به شركت پيشگامان كاتاليست پارس در كرمانشاه واگذار شده است.